Heerhugowaard Centraal


Het noodweer dat in de nacht van woensdag op donderdag over kwam, heeft voor flink veel schade gezorgd bij groentetelers. Joep Sprenkeling uit Heerhugowaard zag hectares aan ijsbergsla en andijvie verloren gaan, meldt mediapartner NH Nieuws. De schade loopt tot in de tienduizenden euro's. Collega Niels Zuurbier is ook goed de klos.

"De schade is enorm. Een krop sla brengt tussen de 0,28 tot 0,29 cent op", zegt Sprenkeling. "Nu moet ik er ongeveer 100.000 weggooien, dus reken maar uit. En dan heb ik het nog niet over de andijvie gehad".

Hij baalt enorm, want hij is niet verzekerd. "Het is pech, maar het is wel het risico van het vak. Je kunt je er wel tegen verzekeren, maar die premie is torenhoog. Dat is gewoon echt niet te betalen." Sprenkeling zal de onverkoopbare ijsbergsla en andijvie weg moeten gooien.

Meer telers in Heerhugowaard werden hard getroffen. Ook collega Niels Zuurbier, die ijsbergsla, spitskool en rodekool teelt, moet veel weggooien. "Maar het is niet zo erg als bij Joep", laat hij NH weten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@heerhugowaardcentraal.nl