Heerhugowaard Centraal


Iedereen in Heerhugowaard en Langedijk die wil bijdragen aan de toekomst van zijn of haar gemeente, maar nog niet goed weet hoe, wordt uitgenodigd om de cursus Politiek Actief te volgen. In vijf gratis bijeenkomsten ontdek je de (lokale) politiek en wie weet raak je wel geïnspireerd om zelf actief deel te gaan nemen, bijvoorbeeld als raadslid of in een commissie.

De cursus start op 11 september en wordt georganiseerd ProDemos, in opdracht van de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard. De lessen worden afwisselend gegeven in beide gemeentehuizen.

De eerste les is een kennismaking en introductie in de politiek van nationaal tot lokaal. De tweede les gaat over bestuur en besluitvorming in gemeenten. De derde gaat over de taken, rollen en instrumenten van de gemeenteraad, en de basis van gemeentefinanciën wordt uitgelegd. In deze les kan men speeddaten met raadsleden. Daarna volgt een training overtuigend debatteren en de vijfde bijeenkomst is de bijwoning van een raadsvergadering. Dat gebeurt op dinsdag 15 oktober in Langedijk en op dinsdag 29 oktober in Heerhugowaard.

Deelname is gratis, maar niet vrijblijvend. Aanwezigheid wordt verwacht, evenals actieve deelname. Aanmelden kan tot 1 juli via het aanmeldformulier. Als er meer aanmeldingen zijn dan plekken, wordt een selectie toegepast. Jongeren krijgen daarbij voorrang.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl