Heerhugowaard Centraal


Ivar Slik is de algemeen winnaar geworden van de 73e Profronde van Noord-Holland. Dat bleek nadat het klassement over de drie onderdelen van de ronde was opgemaakt. "Het is een droom die werkelijkheid wordt", zegt de winnaar tegen mediapartner NH Nieuws.

"Ik kijk al een tijd uit naar deze wedstrijd. Ik heb er echt naar toe getraind. Als ik het dan kan waarmaken, dan geeft dat super veel voldoening," vertelt de renner uit Bergen met een grote glimlach.

Slik begon al in de Beemster Kaas-trui als leider aan de tweede dag van de ronde. Op de eerste dag was hij zesde geworden in de tijdrit en ook in de Omloop werd hij zesde. Daarbij pakte de renner van Monkeytown-à BLOC CT genoeg bonificatieseconden om bij het derde onderdeel, de klassieke Profronde van Noord-Holland over 188 kilometer, in de leiderstrui te mogen starten.

Na de massasprint en het nodige rekenwerk van de jury werd Slik zondagmiddag uitgeroepen tot algemeen winnaar van de ronde. "Nu sta ik ook op de erelijst."

Coen Vermeltfoort won het laatste onderdeel. Hij was in de massasprint de snelste op de meet in Alkmaar. Slik kwam als tiende over de streep op de Saturnusstraat in Oudorp. (Foto:  Profronde van Noord-Holland)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl