Heerhugowaard Centraal


Op de langste dag, vrijdag 21 juni, openen diverse tuinen en kwekerijen verbonden aan de Groene Route weer hun poort in de avonduren. In het late licht hebben de tuinen een magische sfeer. De natuur komt tot rust en alleen de vogels zingen en de kikkers kwaken. Aansluitend is open weekend.

De Groene Route timmert al enige jaren aan de weg met privétuinen en
kwekerijen in Noord-Holland die gezamenlijk meerdere weekends en één avond open zijn. Duurzaamheid en milieubewust werken staat bij allen hoog in het vaandel.

Eén van de deelnemers is Hortus Alkmaar. Vrijdagavond is de hortus open van 20:00 tot 23:00 uur en om 20:30 uur verzorgt collectiebeheerder Rutger Polder een rondleiding over het belang van biodiversiteit. Maar er zijn nog vier tuinen open, waaronder de ZintuigenTuin in Heerhugowaard.

Tijdens het open weekend staan de vele tuinen van de Groene Route in volle bloei en verspreiden heerlijke geuren en kleuren. De kwekerijen bieden eigen specialiteiten en hebberig makende assortimenten. De Hortus is 22 juni van 12:00 tot 17:00 uur open voor het festival Fête de la Musique.

Meer info op degroeneroute.nl en hortusalkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl