Vorig jaar nog in de 3e Divisie en nu al serieuze kansen op promotie naar de 1e Divisie. Zowel het heren- als damesteam van Hera behielden in Veenendaal vrij eenvoudig hun Top 8 positie, goed voor een plek in de landelijke finale. De mannen werden in de derde ronde vierde en eindigden als vijfde in het klassement. De vrouwen werden zondag zelfs tweede, waardoor ze als vierde eindigden.

Het mannenteam bleef weer niet gespaard van drama. Na twee afmeldingen op vrijdag, kwam er zaterdag laat nog een derde, waardoor er in de ploeg geschoven moest worden. En meteen bij het eerste onderdeel ging het mis door een blunderende organisatie. Het startblok van Ronald Dekker schoot weg bij de 110m horden door een tekort aan puntjes. Hij mocht solo opnieuw en toen was geen tijd gemeten. In de derde poging kleunde hij vol tegen een horde die verkeerd bleek te staan, maar zijn tijd van 16,29s (4e) volstond. Helaas leed ook zijn 400m tijd (50,79s - 5e) onder het gedoe.

Bij de dames leverden kogelstootster Jessica Schilder en kogelslingeraar Robin Post de meest opmerkelijke prestaties. Ze waren beide oppermachtig, met 15,34m en 42,28m. Maar ook de pas 15-jarige Femke Jonker en 16-jarige Julia Jongejeugd vielen op, met name bij het verspringen en de 100m horden. Femke sprong liefst 5,60m (3e), ver voorbij haar record. Helaas iets teveel rugwind om als vijfde op de B-meiden ranglijst te komen. Julia werd derde op de voor haar hoge dameshorden in een recordtijd van 15,42s.

Bij de mannen was er winst voor Eddy Cardol en Lars Hierck.  Eddy stootte de 7,26kg kogel  solide naar 13,69m, na al tot 38,07m (3e) te komen met de 2kg. Lars Hierck traint al lang vrijwel niet met de polsstok, maar hij is wel fit. En zo sprong hij zomaar weer 4,30m. Ook erg mooi was de 3:30,97 min. (3e) op de 4x400m estafette van Ronald en de junioren Dean Niesten, Jeff Tesselaar en Romello Christiaan.

De dames hebben in de finale op 8 september een gunstig onderdelenpakket met slingeren en hinkstapsprong, maar er sowieso één kostbare afmelding. De mannenfinale is van uitzonderlijk hoog niveau, maar het Hera-team zal vermoedelijk wel op volle oorlogssterkte zijn.

Heerhugowaarders boekten nog meer bijzondere successen dit weekend. Jared Broers liep in Lisse met 13,09s het Nederlands record 100m horden, ware het niet dat er net iets teveel rugwind stond voor de recordboeken. Zusje Lana was ook oppermachtig. Ze won de 60mh in 9,54s, de 300mh in een fantastische 38,63s en de 60m sprint in een snelle 8,13s.
Bekeken: 2031x