Heerhugowaard Centraal


Minister van Justitie Fred Grapperhaus heeft geen goed woord over straatracers. Mensen die illegaal de openbare weg gebruiken voor wedstrijden noemt hij 'tuig'. Dit meldt mediapartner NH Nieuws.

Grapperhaus reageert op de dood van het 15-jarige meisje in Heerhugowaard, die mogelijk slachtoffer is geworden van een straatrace. Zulk gedrag getuigt volgens de minister van 'lage schofterigheid dat je op Nederlandse wegen zulke dingen uithaalt. Dan moet je een flinke straf krijgen'.

Het 15-jarige meisje werd woensdagavond rond 23.20 uur op haar fiets aangereden door een auto. Ze overleed ter plaatse. Bij het ongeval was ook een tweede auto betrokken. De politie onderzoekt of het om een race ging. Beide bestuurders, een 26-jarige en een 28-jarige man uit Heerhugowaard, zijn gisteravond aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Inmiddels is de 26-jarige man vrijgelaten. De 28-jarige man zit nog steeds vast.

Minister Grapperhaus gaat nog deze zomer met de korpsleiding verder in gesprek over illegale straatraces. In de Tweede Kamer is er brede steun om zulke zaken steviger aan te pakken.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@heerhugowaardcentraal.nl