Woensdagavond is op de Westtangent in Heerhugowaard een 15-jarig meisje aangereden en ter plekke aan haar verwondingen overleden. Loco-burgemeester Monique Stam spreekt namens de gemeente haar medeleven uit: "Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden van het slachtoffer."

Het bestuur en andere medewerkers van gemeente Heerhugowaard zijn zeer ontdaan door dit tragische ongeluk. De gemeente kan niet vooruitlopen op de resultaten van het politieonderzoek en zal daarom ook niet ingaan op de geruchten dat er sprake zou zijn van een straatrace.

“We zullen in nauwe samenwerking met de politie bekijken hoe dit heeft kunnen gebeuren", laat Stam weten. "Als het onderzoek is afgerond, kunnen we beoordelen of we iets kunnen doen om dit soort ongelukken te voorkomen."

GroenLinks fractievoorzitter Christiaan Kwint zat donderdag de hele dag met het tragische ongeval in zijn hoofd. Hij heeft op Facebook harde woorden voor de vermeende straatracers. Ook uit hij al langer bestaande twijfels over de verkeersveiligheid voor voetgangers en fietsers in Heerhugowaard: "Zebrapaden zijn overal weggehaald, fietsers mogen aan beide kanten van de weg en aan dan wel en dan weer niet in de voorrang (sic.)", schreef Kwint. "Dan mogen we wel een 'hippe' gemeente zijn zonder zebra’s, maar liever een veilige met zebra’s."
Pin It
Bekeken: 4332x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/