Heerhugowaard Centraal


Zaterdag 29 en zondag 30 juni rijdt een heuse hop-on hop-off bus door Heerhugowaard. Vanaf de Stationsweg nabij de fietsbrug de Krul rijdt het elektrische toeristenbusje langs de Kunstkerk, het Stadshart, de Waarderhout, de ZinTUIgentuiN en het Poldermuseum ‘Het Oude Gemaal’. Meerijden is gratis, maar vol = vol. Langedijkers kunnen gratis met de Broekervaart naar het startpunt vlakbij de Westdijk varen.

Tussen 10:30 en 16:30 uur maakt het busje elk uur een rondje langs diverse locaties. De vaarverbinding tussen het Havenplein in Broek op Langedijk en de Westdijk geeft aansluiting.  Ga zaterdag ook langs de open dag bij de De Waardse Werf aan de Westdijk. Hier worden op ambachtelijke wijze bootjes opgeknapt, onder andere door jong volwassenen met een lichte verstandelijke beperking. Zij kunnen overigens nog veel meer maken. Aan de waterkant wordt paling gerookt en gaan pizza's in de pizzaoven. Er zijn ook koffie en thee met een gebakje.

De Kunstkerk is zaterdag tussen 10:00 en 16:00 uur open en zondag van 13:00 tot 16:00 uur. Te zien is een expositie van Jeanine Lanen en Irma van de Zande, met het thema ‘Strand’. In het Stadshart is zaterdag een gratis waterfestival met onder andere suppen, flyboarden, sup-polo en een aquabaan. Zondag is er een amusetour langs zeven restaurants.

Zaterdag van 12:00 tot 16:00 uur zijn er in de Waarderhout, vanaf de Rustenburgerweg, bijzondere sprookjes- en natuurfiguren te vinden. Om 14:00 uur is er een IVN-rondleiding. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het Poldermuseum aan de Huygendijk onthult de geschiedenis van Heerhugowaard.  Iedere zaterdag en zondag is het museum geopend voor publiek tussen 11:00 en 17:00 uur. Op zondagmiddagen zijn er vrijwilligers aanwezig die toelichting geven op allerlei specifieke onderwerpen. Entree is 4 euro, kinderen van 13 t/m 17 jaar betalen 2 euro en kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen. Er zijn bootjes te huren. Meer info op poldermuseumheerhugowaard.nl.

Voor wie zelf op pad wil zijn er speciaal tijdens de Juni Waterweken (een beperkt aantal) fietsen te huur nabij de Krul. Kaartjes met een mooie fietsroute zijn beschikbaar. Reserveren voor 10 euro per dag gaat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zaterdag en zondag tussen 13:00 en 17:00 uur is de ZinTUIgentuiN aan de Beukenlaan 17 geopend. Deze prachtige grote natuurtuin heeft een Engelse cottagesfeer en trekt zelfs bekijks vanuit het buitenland. Entree is 4 euro, meer informatie via dezintuigentuin.nl.

Zaterdag zijn er tussen 14:00 en 17:00 uur fietstochten vanaf de Parelhof met een gids die vertelt over architectuur en stedenbouw in Heerhugowaard. Deelname kost 5 euro. Reserveren is verplicht en gaat via bibliotheekkennemerwaard.nl.

Ook in Langedijk is in dit weekend van alles te doen. Meer hierover op www.broekervaart.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl