Heerhugowaard Centraal


Diverse restaurants in maken zich klaar voor de allereerste Amusetour in het vernieuwde Stadshart van Heerhugowaard. De culinaire wandeling voert langs zeven  restaurants rond het Coolplein waar de deelnemers de allerbeste amuses voorgeschoteld krijgen, vergezeld van bijpassende wijnen.

Ondanks zijn jarenlange ervaring is het voor eigenaar en chef-kok Wout Schröder van restaurant Stroming nog steeds een uitdaging om de perfecte amuse te serveren. De uitdaging voor deze chef zit hem vooral in de presentatie van het mini-gerecht. "Ik denk na over hóe ik het ga serveren, dat het er mooi uitziet en dat het textuur heeft."

Schröder weet al welke amuse hij zondag tijdens de tour zal serveren; "Houtduif. Wij doen veel met wild en gevogelte, dat is één van onze specialiteiten. We werken veel met plaatselijke jagers. De houtduiven komen dan ook ook uit de polders rondom Heerhugowaard.", vertelt de chef-kok gepassioneerd.

Dat de Amusetour nu ook Heerhugowaard aandoet is 'de schuld' van organisator Wouter van Assendelft, die de tour in april al succesvol naar Langedijk haalde.  "Dat was een mooie tour, met gezellige mensen en mooi weer." De succesvolle dag smaakte naar meer waarop Van Assendelft besloot de culinaire wandeling ook naar Heerhugowaard te brengen. "Er is flink wat interesse, maar er kunnen nog altijd mensen bij."

Om het de 'ervaren' deelnemers uit Langedijk makkelijk te maken ook in Heerhugowaard weer mee te doen vaart de Broekervaart zondag gratis heen-en-weer en brengt de Hop-on-Hop-off bus de gasten naar de deelnemende restaurants in het Stadshart.

Aanmelden voor de Waardse Amusetour kan nog tot en met zaterdag via amusetour.nl. Zondag om 12:00 uur start de culinaire wandeling.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@heerhugowaardcentraal.nl