Heerhugowaard Centraal


Gemeente Heerhugowaard wil het Stadshart een boost geven en bedacht daarbij de slogan 'Zeg maar Hugo'. Niet iedereen in de gemeenteraad was er blij mee dat de slogan alleen voor het Stadshart zal gelden is en er werd ook gevreesd dat dit stadsdeel zal worden voorgetrokken.

Een slogan bedenken ging niet over één nacht ijs. "Daar gaat een heel traject aan vooraf", zegt wethouder Monique Stam. "Dat traject is al een doel op zich. Ik gun het andere ondernemers, zoals in bijvoorbeeld Centrumwaard, om ook zo'n traject af te leggen."

De wethouder reageert hiermee op de motie die werd ingediend door NL Duurzaam samen met Senioren Heerhugowaard en D66. Deze stuurt aan op een evaluatiemoment na twee jaar, maar er wordt ook onvrede mee geuit over dat de slogan alleen is voor bedrijven in het Stadshart. " 'Zeg maar Hugo' is veel breder", stelt raadslid Visser van NL Duurzaam. "We willen dat 'Zeg maar Hugo' in heel Heerhugowaard klinkt, niet alleen in het Stadshart."

Daarnaast diende D66 een amendement in omdat de fractie bang is dat het Stadshart voorgetrokken wordt. Wethouder Stam maakte duidelijk dat de stichting geen aanspraak maakt op het algemene evenementenbudget, maar evenementen financiert met het eigen budget van 50.000 euro. Tevredengesteld trok D66 het amendement weer in.

De motie voor evaluatie is aangenomen. In de aankomende drie jaar wordt 'Zeg maar Hugo' regelmatig getoetst en krijgt de raad hier verslag van. Onder andere wordt bijgehouden of er inderdaad meer bezoekers naar het Stadshart komen. Daarna wordt gekeken of de slogan voor heel Heerhugowaard gebruikt kan worden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl