Heerhugowaard Centraal


De negentienjarige Lindsay Frelink uit Heerhugowaard is met haar team Europees kampioen rolstoelbasketbal voor vrouwen geworden. Zondagmiddag in Rotterdam versloeg Oranje de geduchte tegenstander Groot-Brittannië met 65-52 in de finale. Dubbel feest voor het team, want met de overwinning is de ticket naar de Paralympische Spelen in Tokio volgend jaar veilig gesteld.

Na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd volgde de ontlading. "Het was heel gaaf, we hebben een leuk feestje daarna gehad," reageert de kersverse kampioene die nog duidelijk nageniet van de overwinning. "Beetje kort geslapen, maar het slaapt wel goed als Europees Kampioen!"

Lindsay traint sinds 2017 mee met de selectie van het Nederlands damesteam en werd in datzelfde jaar in Tenerife ook Europees Kampioen. "Dat was mijn eerste grote toernooi. Vorig jaar mocht ik ook mee naar de wereldkampioenschappen en die wonnen we ook", vertelt ze enthousiast.

Dit jaar zat de Heerhugowaardse weer bij de nationale selectie en traint ze op topniveau in Papendal. Reizen voor haar sport is ze inmiddels wel gewend, rolstoelbasketbal wordt namelijk niet in de buurt geoefend. Doordeweeks speelt Lindsay dan ook in Amsterdam bij Only Friends en speelt ze daar wekelijks een eredivisie-wedstrijd.

Ondanks dat haar basketballeven veel tijd in beslag neemt, wist ze onlangs haar studie Grafische Vormgeving af te ronden en is ze zojuist een eigen bedrijfje gestart. Een bewuste keuze. "Zo kan ik eigen opdrachten aannemen en tussen de trainingen door werken." Met Tokio in het vizier wordt het komend jaar meer basketbal dan vormgeven. "Daarom heb ik voor een eigen bedrijf gekozen, dat is de makkelijkste manier om er iets naast te doen."

Met twee Europese titels en een wereldtitel op haar naam past een Olympische titel prima in het rijtje. "Het zou heel vet zijn als we dat gewoon nu weten te bereiken. Ik hoop toch echt wel dat we in aanmerking komen voor sowieso een medaille. En natuurlijk hoop ik het liefste goud."

De winkansen in Tokio schat ze hoog in. "We zitten echt in een hele goede flow dus die moeten we even vol zien te houden." (Foto: aangeleverd)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@heerhugowaardcentraal.nl