Heerhugowaard Centraal


Stichting Den Huygen Dijck beheert sinds 1989 Het Oude Gemaal aan de Huigendijk te Heerhugowaard. In het monumentale pand is het Poldermuseum gevestigd, maar een bredere invulling vroeg om een naamsverandering. Er worden nu ook culturele-, educatieve- en recreatieve activiteiten georganiseerd, zoals binnenkort drie avondconcerten in het kader van The International Holland Music Sessions (THIMS).

Na officiële heropening in juni 2018 is de renovatie begin dit jaar helemaal afgerond. Twee weken geleden is het 40-jarig jubileum van het gemaal gevierd, waar nu ook optredens, lezingen, tentoonstellingen, workshops, vaar- en wandeltochten worden georganiseerd.

De TIHMS-concerten staan gepland voor zaterdag 20 en 27 juli en op 24 augustus. Aanvang is telkens 20:00 uur. Op de eerste avond speelt de Bulgaarse pianist Vladimir Valchev (Bulgarije) werken van Beethoven en Debussy en laten pianist Sander Sittig en de Zuid-Koreaanse violiste Katherine Yoon werken van Brahms, Poulenc en Tsjaikovski horen.

TIHMS trekt elke zomer meer dan 100 jonge muzikale talenten van over de hele wereld aan. Deze talenten volgen masterclasses en geven in een periode
van vijf weken meer dan 150 concerten in de regio.

Toegang tot de concerten in Het Oude Gemaal kost 18 euro bij aankoop van kaartjes voor alle drie de concerten. Begunstigers van TIHMS betalen 15 euro en CJP/Jongerenpashouders 9 euro. Kinderen onder 13 jaar mogen gratis naar binnen. Er zijn slechts 50 zitplaatsen in de kleine zaal, waarvan de akoestiek zich uitstekend leent voor klassieke muziek.

Bestellen gaat via tihms.com/concerten en indien niet uitverkocht zijn kaarten verkrijgbaar aan de zaal.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl