Heerhugowaard Centraal


Gesloten jeugdzorginstelling Transferium in Heerhugowaard blijft toch open. Door ook cliënten voor zware open jeugdzorg op te nemen, verwacht koepelorganisatie Parlan het complex aan De Vork overeind te kunnen houden. Dit meldt mediapartner NH Nieuws.

Nadat de regionale 'jeugdzorg plus' voor 12 tot 18-jarige jongeren via aanbesteding in handen kwam van Horizon Jeugdzorg & Onderwijs, verhuisde de intensieve zorg voor jongeren met ernstige gedragsproblemen geleidelijk aan naar Bakkum. Al besteedt Horizon zorg soms uit aan Parlan, het grote gebouw De Vork staat nu deels leeg en dat maakt exploitatie te duur. Hier is nu een oplossing voor gevonden.

Met opname van cliënten die zware, maar wel open, jeugdzorg behoeven verwacht Parlan de instelling overeind te houden. "Niets doen is geen optie", vertelt bestuursvoorzitter Mariëtte Vos aan het NHD. "Dan moeten we vaste medewerkers ontslaan. Door een andere doelgroep kinderen aan te nemen, willen we dat scenario voorkomen."

Volgens Vos is de kans wel groot dat Transferium vroeg of laat de deuren sluit, omdat kleinere jeugdvoorzieningen dichterbij huis steeds meer in trek zijn. Ook Parlan wil in de toekomst die kant op.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@heerhugowaardcentraal.nl