Heerhugowaard Centraal


Het gaat goed met Collectief Woongemak in Heerhugowaard. Medio april hadden zich al 600 inwoners aangemeld voor een woonscan en de optie om collectief verbeteringen aan de woning in te kopen en inmiddels staat de teller op 900. Ook wekt de pilot interesse in elders in het land.

Doel van Collectief Woongemak, opgericht door gemeente Heerhugowaard in samenwerking met iChoosr, is om inwoners een frisse blik op hun woonsituatie te bieden. Hiervoor is een gratis woonscan gemaakt op heerhugowaard.nl/woongemak. Ook is het mogelijk om collectief tegen gunstige prijzen verbeteringen aan de eigen woning aan te schaffen.

Heerhugowaard telt ongeveer 3.900 huishoudens met 65-plussers. Daarvan heeft 23 procent interesse getoond voor Collectief Woongemak. Hiermee beschouwt de gemeente het als een succesvol experiment. Wethouder Annette Valent: "We weten dat mensen het prettig vinden om zo lang mogelijk in hun eigen omgeving te blijven wonen. Ook wanneer ze ouder worden. Dan is het verstandig om alvast vooruit te denken over hoe dit het beste kan. De inwoners die het aangaat hebben zich in het onderwerp verdiept. Dat is voor ons als gemeente heel erg belangrijk."

De pilot trekt ook de aandacht in andere gemeenten. Zo hebben onder andere Den Haag, Nissewaard en Enkhuizen interesse in het concept getoond.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl