Heerhugowaard Centraal
00:00
55
00:00


Woensdag werd bekend dat de renovatie van de Leeghwaterbrug opnieuw vertraging oploopt. Dat betekent nog langer files op de weg en oponthoud in het vaarverkeer, en grote financiële verliezen voor het bedrijfsleven afhankelijk van de brug. Gedeputeerde Adnan Tekin van de provincie Noord-Holland baalt ook van de situatie, maar de veiligheid tijdens de werkzaamheden staan volgens hem voorop.

Volgens Tekin komt de vertraging door "uitdagingen in het ontwerp". Zo staan er dingen op papier die in de praktijk niet blijken te werken. De gedeputeerde is niet blij. "Ook het provinciebestuur baalt er enorm van, omdat heel veel bewoners en ondernemers afhankelijk zijn van die Leeghwaterbrug. Maar goed, veiligheid staat wel voorop."

Eigenlijk had de brug al vorig jaar najaar klaar moeten zijn. Toen werd het maart 2019, toen eind augustus en nu is de opleveringsdatum een groot vraagteken. Tekin durft daar nog niets over te zeggen, maar is hierover in gesprek. Gerucht gaat dat de nieuwe opleverdatum ergens in maart 2020 komen te liggen.

Ook kan Tekin nog niet zeggen of hij het bedrijfsleven tegemoet gaat komen. "Ik ga nu niet op zaken vooruit lopen. Dat vind ik nu te prematuur."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl