Heerhugowaard Centraal


Voor het eerst in Nederland wordt Het Democratiefestival georganiseerd en gemeentebestuurders van Heerhugowaard zijn van de partij. Het festival is vrijdag 30 augustus op het schiereiland Veur-Lent bij Nijmegen. Burgemeester Bert Blase en wethouder John Does nodigen inwoners uit om met hen mee te gaan in de bus. Er is plek voor 40 deelnemers.

Onderweg is er ruim de gelegenheid om kennis te  maken met de stadsbestuurders en plaatsgenoten. Er wordt een leuke quiz over Heerhugowaard gehouden en je kunt met vragen en suggesties over wonen, werken en leven in de gemeente. Op het festival kun je ministers en Kamerleden tegen het lijf lopen en deelnemen aan workshops. Ook is er muziek, theater en sport.

Op het Democratiefestival wordt democratie gevierd en ervaren, maar ook het met elkaar keuzes maken en vrijheid van meningsuiting. In steeds meer landen staat de democratie onder druk, en lijken het verschillen zoeken het steeds meer te winnen van het vinden van overeenkomst.

Kajsa Ollongren, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en vicepremier in het kabinet Rutte-III is van de partij, evenals Stientje van Veldhoven, staatssecretaris voor Infrastructuur en Waterstaat. En schrijver Hugo Borst, historicus en schrijver Maarten van Rossem, Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer en Herman Pleij, schrijver van het boek Pleij ‘Moet kunnen. Op zoek naar een Nederlandse identiteit’ en nog vele anderen, te vinden op democratiefestival.nu.

Deze eerste editie van het festival is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De bus vertrekt om 09:00 uur uit Heerhugowaard. Voor eten en drinken worden verzorgd. Opgeven gaat tot 8 augustus via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld daarbij graag je naam, leeftijd, geslacht en de woonwijk. Bij teveel aanmelding wordt er geloot. De uitslag wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl