Heerhugowaard Centraal


Kogelstootster Jessica Schilder heeft zondag brons gewonnen tijdens het NK Atletiek in Den Haag. De Hera-atlete bleef met een beste en laatste stoot van 16,14m ruim van haar persoonlijke record verwijderd, maar haar concurrenten ook. De uitslag was min of meer zoals die aan de hand van records zou hebben moeten zijn.

Ronald Dekker wist zich op vrijdag enigszins verrassend voor het eerst te plaatsen voor de finale 400m horden. Hij verbeterde zijn record uit 2016 van 54,86 naar 54,29s in een spannende race en werd zevende overall. In de finale ging het helaas niet goed. De Heraan startte snel en kwam daardoor helemaal verkeerd uit op de tweede en derde horde. Ronald eindigde als zevende in 55,01s.

Sandy Lundgren eindigde als derde in haar serie 200m. Ze liep in haar serie 26,53s met vrij veel tegenwind, en miste op 0,25s de halve finale, goed voor overall een zestiende plek. Op de 100m een dag eerder ging het niet zo lekker. De sprintster startte goed, maar kon daarna haar tempo niet goed volhouden en bleef steken op 13,02s.

Robin Post zou meedoen aan het kogelslingeren, maar ze viel nét naast de boot toen het deelnemersveld nog voor het NK teruggebracht werd van zestien naar twaalf deelneemsters. Jammer, want ze was goed in vorm.

Er was ook nog een pupillenrace 600m. Zeb Tesselaar bleef iedereen voor met een persoonlijke recordtijd van 1:52,28 min.  Rosalie ten Bruggencate finishte als vijfde meisje 2:02,50 min., niet ver van haar record. (foto: Bjorn Paree)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl