Heerhugowaard Centraal


Een leuke zondagse bezigheid voor jong en oud; korren op het strand van Bergen. Zeker nu de temperaturen lekker zijn en de zee vol jong leven is, valt er veel te ontdekken. Op zaterdag 18 augustus staat een IVN-gids klaar om samen het leven in de zee van dichtbij te bewonderen.

Korren wordt gedaan met een groot sleepnet dat met behulp van een lang touw vanaf het strand over de zeebodem wordt getrokken. Deelnemers hoeven dus niet zelf de zee in.

Na een 'trek' wordt het net geleegd in een grote bak. De gids geeft deskundig uitleg over wat er zoal gevangen is. Elke vangst is weer anders. Deze kan variëren van verschillende wieren tot de prachtigste anemonen en vissen. Het lijstje van de recente vangsten bestaat uit: pieterman, allerlei platvissen (tongetjes, scholletjes, tarbot, schar), haringen, sprotjes, zeesterren, spieringen, garnalen, zeeforel, zeenaalden, heremietkreeften, zeepissebedden, zee-anemonen.

Om 10:00 uur vertrekt de gids vanaf het IVN centrum Parnassia in Bergen aan Zee en na anderhalf á twee uur komt de groep hier weer terug. Deelname kost 2,50 euro per volwassene. Kinderen mogen gratis mee.

Parnassia is te vinden aan de Parkweg 17 in Bergen aan Zee. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van IVN Noord-Kennemerland.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl