Heerhugowaard Centraal


Van 22 tot en met 27 augustus worden in de Russische stad Kazan de 45ste WorldSkills gehouden, oftewel het WK Beroepen. Twee van de ruim 1.600 deelnemers zijn Guus van Velthuisen uit Graft en Fabiënne Bakker uit Alkmaar. De studenten Hout & Meubilering en Restaurantservice zijn druk bezig met de voorbereidingen. Ook timmerman i.o. Robin Berkhout uit Andijk doet mee, hij zit op het Horizon College in Heerhugowaard.

Guus leert bij het Hout en Meubileringscollege in Amsterdam en werkt bij meubelbedrijf Velthout, dat hij oprichtte samen met een medestudent. Gastvrouw i.o. Fabiënne zit op de Nova College Hotelschool en werkt bij het prestigieuze Hotel Okura in Amsterdam. Robin zit dus op het Horizon en werkt bij opleidingsbedrijf Espeq in Heerhugowaard.

Westfriesland Media interviewde Robin Berkhout. Ook zijn er promo-video's te vinden op YouTube van Fabiënne en van Robin.

In Kazan strijden deelnemers uit ruim 60 bij WorldSkills International aangesloten landen en regio's in 56 beroepen voor de medailles. Ons land doet mee in 27 vakrichtingen. Experts uit bedrijfsleven en scholen trainen en begeleiden de deelnemers. De wedstrijdorganisatie verlangt 350 oefenuren.

In het Kazan Expo International Exhibition Centre worden 400.000 bezoekers verwacht tijdens de vier wedstrijddagen. Onderdeel van het evenement is een driedaagse conferentie over economische en technologische trends, beroepsonderwijs en ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Dit maakt WorldSkills tot het grootste beroepenevenement ter wereld. Op het evenement komen veel internationale prominenten uit de politiek, het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs, onder wie een delegatie uit Nederland.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl