Heerhugowaard Centraal


Wie er deze week langs is geweest heeft de grote obstakels al gezien: het is nu voor bestuurders van auto’s en motoren verboden om de Dreef vanaf de Van Veenweg in te rijden. Fietsers mogen wel de straat in. Het eenrichtingsverkeer geldt voor het stukje tot de Pastoor Sprengerstraat. De verkeersmaatregel is een proef.

Aan het meest noordelijke deel van de Dreef zit de Pater Jan Smitschool. Tijdens het brengen en halen van kinderen is de verkeerssituatie rond de school onveilig vanwege alle drukte en het parkeer- en rijgedrag van ouders. Ook zetten ouders hun auto op het parkeerterrein van de tandartsenpraktijk aan de overzijde. Dat mag niet en het uitrijden zorgt nog eens voor extra risico. Volgende week beginnen de scholen weer.

In samenspraak met de school, ouders van leerlingen en de tandartsenpraktijk is gekeken naar oplossingen om in ieder geval de verkeersveiligheid te vergroten. De keuze viel uiteindelijk op een proef met eenrichtingsverkeer. In november wordt geëvalueerd. Bij succes zal de maatregel waarschijnlijk verlengd worden tot er duidelijkheid is over de herinrichting van de Middenweg-Centrumwaard en omgeving. (foto: Facebook / gemeente Heerhugowaard)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl