Heerhugowaard Centraal


Maandag 2 september start de voorbereiding voor de bouw van een appartementencomplex aan het Stadsplein in Heerhugowaard. Op de plaats van het parkeerterrein gaat M.J. de Nijs Projectontwikkeling B.V. 207 huur- en koopappartementen bouwen. Begin 2022 wordt het complex opgeleverd. Het Stadsplein zal er dan heel anders uit gaan zien.

Allereerst wordt de locatie bouwrijp gemaakt. De bestrating, lichtmasten, kabels en leidingen worden verwijderd en het milieustraatje verhuist naar een plek naast het Trouwplein. Begin 2020 start dan de bouw van het wooncomplex.

De 207 woningen zijn in het ontwerp verdeeld over een begane grond en vijf verdiepingen. Er komen sociale huurwoningen (studio en 2-kamer), vrije sector huurwoningen en koopwoningen. Er zijn maar liefst 43 typen, variërend van 36 m2 tot 140 m2. Sommige woningen hebben een balkon, anderen een terras. Midden in het vierkante gebouw komt een grote buitenruimte met een tuin voor alle bewoners.

Op de begane grond aan het Stadspleinzijde is ruimte gereserveerd voor commerciële activiteiten. Ook op straatniveau worden gerealiseerd een parkeergarage met 80 plekken, aparte bergingen, een stallingen voor fietsen, scooters en ook bakfietsen.

Het parkeerterrein fungeerde als opstap- en parkeerplaats van de HugoHopper. De halte komt straks voor het gemeentehuis en de standplaats wordt het parkeerterrein aan de Zuidtangent. Bestelauto’s van bedrijven die in en om Middenwaard actief zijn konden ook op het terrein staan. Hiervoor zal ook een andere plek moeten worden gezocht.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl