Heerhugowaard Centraal


Maandag werd buslijn 407 al ingevoerd, maar vrijdagochtend vond de officiële start plaats van de buurtbusdienst, die Heerhugowaard en Langedijk nauwer met elkaar verbindt. De aftrap werd gedaan door wethouders Langedijk en Valent, gedeputeerde Adnan Tekin en Hugo-Hopper vicevoorzitter Piet Kerkvliet.

Waards wethouder Annette Valent: "We zoeken steeds vaker de verbinding met andere gemeenten en organisaties om samen meer te bereiken. De buurtbus zorgt voor beter bereikbare voorzieningen in Langedijk en Heerhugowaard."

De 407 rijdt vanaf het NS-station via de Nijverheidsstraat, Newtonstraat en de Langebalkbrug naar Langedijk. Hier doet de bus nieuwe haltes aan bij de begraafplaats Oostertocht, zwembad Duikerdel en de Tulpenstraat. Daarna gaat de route via de bestaande haltes aan de Voorburggracht naar Winkelcentrum Broekerveiling, voordat deze terugvoert naar het station. 's Middags wordt in omgekeerde richting gereden. De bus rijdt doordeweeks twee keer per uur tussen 07:30 en 17:30 uur. Betalen kan met de OV-chipkaart.

Connexxion schrapte onrendabele buslijnen in Langedijk, maar er was wel voldoende animo voor een buurtbus. De lijn wordt vooral mogelijk gemaakt door vrijwilligers bij HugoHopper.

De dienstregeling en meer informatie zijn te vinden op hugohopper.nl. (foto: Rolf Kieft)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl