Heerhugowaard Centraal


Vrijdag 6 september start om 20:00 uur de '24 uur van Langedijk' bij de Broekerwerf in Broek op Langedijk. Deelnemers fietsen, alleen of in teamverband, 24 uur lang op spinning fietsen om geld in te zamelen zowel voor de diverse kanker-gerelateerde goede doelen van Stichting Team Langedijk als hun eigen organisaties. Korter fietsen mag overigens ook.

Team Langedijk organiseert de inzameling samen met De Geus Langedijk. Diverse verenigingen en stichtingen uit Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk spannen zich in om kanker te bestrijden en om meteen zichzelf een financieel steuntje in de rug te geven.

De organisaties krijgen meteen uitgebreid de mogelijkheid om zich te profileren, leden of vrijwilligers te werven of meer geld inzamelen. Zo verzorgt Theatergroep Horizon optredens en laat Zeekadetten Heerhugowaard zich zien aan de Broekerhaven. In het schip kan onder meer overnacht worden.  “Gek is niet gek genoeg”, moedigt organisator Frank Bijvoet de organisaties aan.

Ieder uur is er een ander thema. Soms wordt er lekker gespind met trainers van De Geus, maar ook kan er rustig gefietst worden tijdens een horrorfilm, een ontbijtuurtje met een uitzending van Friends of een Bob Ross uurtje voor de creatieve impulsen.

Buiten het fietsen zijn er de hele dag en nacht activiteiten, zoals een modeshow, optredens van Bertje Doperwtje en de Noord-Hollandse Rockband Moorpark, spelletjes voor kinderen en als klap op de vuurpijl de reprise van de het theaterstuk 'Welkom op de Werf'.

Poppodium B3 verzorgt de horeca en een deel van het entertainment. B3 is een leerplek voor de jeugd op het gebied van organisatie, geluid/lichttechniek en horeca in een redelijk brede zin van het woord.

Elke vereniging krijgt kan meerdere fietsen bezetten door mensen die zich door wie dan ook laten sponsoren. De fietsen moeten 24 uur lang gebruikt worden. De helft van de opbrengst gaat naar de stichting of vereniging, de helft naar de organisatie. Team Langedijk sluist het geld door naar kanker-gerelateerde stichtingen zoals de Kanjerketting, ’t Praethuys, Stichting Matchis en Hospices en de Roparun.

Donderdagavond 28 augustus is er een informatieavond op de Broekerwerf. Opgeven is nog mogelijk. 24 uur bezetting is overigens niet verplicht, fietsen zijn al af te nemen vanaf een uurtje. Er is een beperkt aantal fietsen beschikbaar voor individuele deelnemers.

Meer informatie op 24uurvanlangedijk.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl