Heerhugowaard Centraal


Mensen die willen starten met het doen van voorouderonderzoek of de geschiedenis van hun woning of woonplaats, kunnen vanaf september weer terecht bij het Regionaal Archief in Alkmaar. Dan start een nieuwe cursusreeks, niet alleen voor beginners, maar ook meer bedreven onderzoekers.

Elke maand is er een gratis Introductiemiddag Archief, met tips en trucs om bronnen te vinden en te interpreteren voor eigen onderzoek. Wie specifiek meer wil weten over voorouderonderzoek kan op 17 en 24 september de tweedelige cursus ‘Op zoek naar uw familiegeschiedenis’ volgen. Op 15 en 22 oktober is de cursus ‘Op zoek naar de geschiedenis van huizen, winkels en bedrijven’.

Tot slot is er de tiendelige cursus ‘Lezen van oud schrift’. Het lezen van eeuwenoud handschrift en taalgebruik kan lastig zijn. Er wordt geoefend met teksten bijvoorbeeld over een 18-eeuwse gifmoordenares en de rechten van de Kennemers in de middeleeuwen. Meteen een beetje geschiedenisles dus.

Meer informatie op archiefalkmaar.nl. Voor alle activiteiten is vooraf aanmelden wenselijk, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., de chatfunctie op de website van het Archief of via 072-8508200.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl