De prestaties van de Hera-atleten worden elk jaar beter, met als resultaat dat er maar liefst twaalf teams in een competitiefinale staan. Dat is voor zover bekend in de geschiedenis van de Waardse atletiekclub nooit eerder voorgekomen. Meer dan 85 atleten, van minipupil tot master, vertegenwoordigen deze maand het oranje-zwart in finales door het hele land. De pupillen hebben een thuiswedstrijd.

Zaterdag 7 september reist het junioren-C jongensteam (geb. 2004-2005) met de bus af naar Vught om tegen elf andere teams te strijden. In de voorronden eindigden de jongens als derde, dus ze maken een goede kans op een podiumplaats. Trainer Eric Ruijs weet uit eigen ervaring hoe zo’n landelijke finale gaat en heeft alle vertrouwen in een uitstekend resultaat.

Zondag 8 september gaan de heren- en damesteams in Hilversum voor promotie naar de 1e divisie. "We hopen dat beide teams zich promoveren", vertellen ploegleiders Robin Korving en Herman de Jong. “Want het is altijd gezellig om samen aan de wedstrijden mee te doen en elkaar aan te moedigen". Vanzelf zal het zeker niet gaan, want beide teams zijn helaas niet op volle sterkte en zeker bij de mannen is de finale net dit jaar zwaar bezet.

Zaterdag 14 september hebben de Meisjes Mini pupillen, Meisjes Pupillen B, Jongens Pupillen B, Jongens pupillen A 1e-jaars en Meisjes Pupillen A 2e-jaars een thuiswedstrijd. De vrijwilligers van AV Hera zijn al weken bezig om van de provinciale Broekhuis Finale een succesvolle dag te maken.

Zondag 15 september gaan de B meiden- en jongensteams naar PEC Zwolle om daar te strijden voor de medailles. Het jongensteam eindigde als vijfde in de twee voorronden, kort op de nummers drie en vier, ondanks een aantal blessures. Voor de meiden is het gat naar de nummer drie ook niet groot.

Als laatste mogen de masters aan de bak op zondag 22 september in Dordrecht. Vergis je niet, bij deze 35+ dames en heren draait het dan wel meer om plezier, maar fanatiek zijn ze. Een deel draait nog volop mee in de seniorenteams, en er zitten een aantal Nederlands master recordhouders tussen die op goed scoren op internationale mastertoernooien.

Aardig wat atleten doen mee aan twee finales. Zo zitten er C's in de B-teams, B's en masters in de seniorenteams.

Speciaal voor alle finales ontwierp Studio Hekwerk een finaleshirt, met dank aan Berkhout Tegels & Sanitair, Specsavers, Jilles Kramer Slagerij, Tesselaar Freesia, Ten Bruggencate Tankstation, Carwash & Oliehandel, Blubmedia en Ootsupport.
Bekeken: 2543x