Drie aanhoudingen en meerdere in beslag genomen goederen met een waarde van ruim 1,2 miljoen euro. Dat is het resultaat van invallen van het Hennepteam van de politie Noord-Holland op dinsdag, op twee adressen in Heerhugowaard en Hollands Kroon.

De doorzoeking was een vervolg op de ontmanteling van diverse hennepkwekerijen eerder dit jaar. Omdat daarbij – naast complete hennepkwekerijen - gestolen goederen waren aangetroffen, besloot het Hennepteam drie maanden geleden een uitgebreide actie op te zetten.

's Ochtends stonden er op de twee adressen politieagenten voor de deur, samen met onder andere een vastgoedspecialist, een geldhond en medewerkers van de Belastingdienst. Onder meer een vuurwapen, contant geld, schilderijen, voertuigen en een boot zijn in beslag genomen. De totale waarde is naar schatting ruim 1,2 miljoen euro.

Een 55-jarige en 30-jarige man en een 55-jarige vrouw, allen uit Hollands Kroon zijn gehouden op verdenking van onder andere hennepteelt, heling, vuurwapenbezit en diefstal van stroom en water.

In het verdere onderzoek zal de complete administratie worden doorgespit.
Pin It
Bekeken: 4126x
https://ee.itk.ac.id/data/