Heerhugowaard Centraal
00:00
55
00:00


Net als tijdens de commissievergadering in Heerhugowaard van afgelopen week, was ook de publieke tribune in Langedijk goed gevuld tijdens de forumvergadering over de fusieplannen. Even leek de vergadering helemaal geen doorgang te vinden toen Gerard Rep (CDA) en Annelies Kloosterboer (Kleurrijk Langedijk) een poging deden het onderwerp van de agenda te krijgen. Ze bleken verbolgen vanwege een laat aangeleverde brief van de Rekenkamer Langedijk en een memo over het kernenbeleid.

Daar bleek echter geen enkele andere partij in mee te willen gaan zodat de insprekers zich naar de microfoon mochten bewegen. Een opvallende inspreker was de uit Sint Pancras afkomstige William van Diepen die vooral de Pancrasser dorpsraad op de korrel nam. "Ik vond dat dat ook echt nodig was en dat de petitie van de dorpsraad een verkeerd beeld geeft.Maar wat ik ook belangrijk vind is wat wil Alkmaar nou eigenlijk met Sint Pancras? daar hoor ik helemaal niets over."

Het CDA is tegen de huidige herindelingsplannen, Kleurrijk Langedijk is er nog niet uit maar stelt wel de nodige amendementen in het vooruitzicht en Groenlinks liet bij monde van fractievoorzitter Soledad van Eijk weten dat de partij altijd voor is geweest maar nu "in een spagaat" terecht is gekomen. De Seniorenpartij stelde "de kaarten nog tegen de borst" te houden. Daarmee lijken de voorstanders (VVD, Dorpsbelang Langedijk, Christenunie, Hart voor Langedijk/D66, PvdA) in de meerderheid.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl