Heerhugowaard Centraal


De dag na de verkoopmanifestatie op het gemeentehuis 94 woningen en dertien vrije kavels in de nieuwbouwwijk De Draai, heeft gemeente Heerhugowaard het grondcontract ondertekend voor 18 NeroZero woningen, die onderdeel zijn van het project. Dit laat Joost Bruijn, projectmanager Stadsontwikkeling, weten via Twitter. Wethouder Monique Stam tekende vrijdag samen met de ontwikkelaars Willem Koppen en Maurice Ory.

De NeroZero huizen zijn de eerste van 42 woningen die zullen worden gebouwd op het bouwveld Groenlingstraat in De Draai. Het zijn energieneutrale woningen met een warmtepompsysteem en zonnepanelen. Het type huis komt voort uit het 'Europese Sphere Project' van Koppen Bouwexperts en TNO. Een test- en meetwoning was eerder al gerealiseerd in de wijk Nieuw Waard.

De NeroZero kreeg een nominatie voor de Gouden Kikker voor het meest duurzame project. De prijs ging in februari uiteindelijk naar een ander initiatief. Woonwaard was genomineerd de WoCo25 en kreeg als meest duurzame wooncorporatie wel de prijs. (foto: Joost Bruijn)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl