Heerhugowaard Centraal


Zaterdag 19 oktober is het in het Cultureel Café van Heerhugowaard een komen en gaan van gasten die iets betekenen in de wereld van de literatuur, kunst, muziek en poëzie. Ingrid Koens en Annek Groot ontvangen in Café Cool onder andere muzikale gast Carel Kraayenhof, leden van Schrijverswaard en de Kunstkerk, en ook kunstenares Irma van de Zande.

Bandoneonist Carel is met name bekend van het prachtige Adiós Nonino, dat hij speelde tijdens het huwelijk van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Zijn unieke sound is ook bij menig componist, zoals Ennio Morricone, niet onopgemerkt gebleven. De musicus speelt bij de grote orkesten over de hele wereld, kreeg een koninklijke onderscheiding en ook de hoogste culturele onderscheiding in Argentinië.

Schrijvenswaard bestaat alweer 20 jaar. Leden komen iets vertellen over de pas uitgekomen jubileumbundel 'Met andere woorden'. Kunstkerk Heerhugowaard presenteert tijdens Cultureel Café drie schilderijen van diverse kunstenaars. Onder het motto “hoe eenvoudig is het om echte kunst aan de muur te hangen” komt Siebo Brinkerink van de Kunstkerk hierover vertellen.

Ook beeldend kunstenaar Irma van de Zande komt langs met haar beelden en schilderijen en ze wordt door Annek Groot en Ingrid Koens over haar passie geïnterviewd. René Schreuder gaat een gesprek aan met Annette Valent-Groot, wethouder van onder andere erfgoed, sport,  recreatie en welzijn.

Het Cultureel Café opent om 14:30 uur. Het programma start om 15:00 uur en entree is gratis.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl