Heerhugowaard Centraal


Buurtbus 407 tussen het station Heerhugowaard en Langedijk rijdt ruim een maand. Bijna 700 reizigers hebben sinds de start op 19 augustus gebruik gemaakt van de bus, die wordt gereden door vrijwilligers van HugoHopper. De Provincie, Connexxion en gemeente Heerhugowaard zijn tevreden, is te lezen in Stadsnieuws: "We hadden in de opstartfase gehoopt op een paar honderd reizigers. Een prima resultaat dus".

"We hebben het over de eerste cijfers, dus conclusies kunnen we nog niet trekken. Maar die eerste cijfers zijn zowel bemoedigend als verrassend", aldus de organisaties. Opvallend is het hoge percentage jongeren in de 407: maar liefst zestig procent. Het aantal forensen naar en van bedrijventerrein Zandhorst valt daarentegen nog wat tegen met nog geen twintig procent. Ook het aantal ouderen blijft met tien procent achter bij de verwachtingen.

De 19-jarige Madelief is blij met de nieuwe buslijn. Ze woont in Noord-Scharwoude en studeert aan de VU. "Ik nam tot nu toe bus 169 naar en van Alkmaar. Die doet er 25 minuten over en sluit niet heel goed aan op mijn trein naar Amsterdam. Mijn moeder had gehoord van deze buurtbus. Die neem ik vandaag voor het eerst. Om eens te proberen". En ze is enthousiast. "Hij doet er ruim tien minuten over en sluit zowel ’s ochtends als nu perfect aan op de trein. Ik heb mijn bus gevonden."

De 15-jarige Levy is plaatsgenoot van Madelief en zit op het ROC in Schagen. "Ik ga vanaf het begin met deze bus. Hiervoor ging ik op de fiets. Nu kan ik een half uur langer in bed blijven liggen. Perfect toch?"

Isabel, 17 jaar oud, stapt in bij de halte Ampère op de Zandhorst. "Ik woon in Hoorn en loop stage bij Ferney, een bedrijf dat bouwproducten verkoopt. Ik werd door mijn baas op de bus gewezen. Anders had ik een fiets op het station gezet, maar dit is wel lekkerder. Ik moet meestal wel twintig minuten wachten op de sprinter naar Hoorn, maar dat vind ik niet erg. En als die vertraging heeft, heb ik mazzel."

Lijn 407 rijdt tussen 7:33 en 17:33 uur tweemaal per uur en de OV-chipkaart wordt geaccepteerd. Hij komt steeds om vijf voor half en vijf voor heel aan op station Heerhugowaard en sluit zo naadloos aan op de intercity’s naar Den Helder en Amsterdam. Vice versa is het ook stressloos overstappen vanaf de trein.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl