Heerhugowaard Centraal


"De Westtangent ondergaat in 2020 groot onderhoud. Wij willen dit moment tegelijkertijd aangrijpen om ons, na afronding van het politieonderzoek naar het dodelijk ongeval eerder dit jaar, te beraden op mogelijke aanpassing van de weg." Dit schrijft de gemeente in haar begroting voor 2020, welke volgende maand zal worden besproken in de raad. De overwegingen sluiten aan bij de motie “Verkeersveiligheid in Heerhugowaard”.

Tegelijk met het onderhoud aan de Westtangent worden mogelijk snelheidsbeperkende maatregelen aangebracht, bijvoorbeeld wegversmallingen of verkeersdrempels. In de Waardse raadsvergadering op 4 juli stipte wethouder Monique Stam al aan dat extra aandacht aan verkeersveiligheid zal worden gegeven: "Dit item heeft voor het college zeker prioriteit. Niet alleen in de wijken maar in heel Heerhugowaard gaan we kijken hoe het veiliger kan!"

In juni dit jaar kwam de 15-jarige Ilayda om het leven toen zij ‘s avonds laat op de fiets werd aangereden op de kruising van de Westtangent met de Abe Bonnemaweg, vermoedelijk tijdens een straatrace. De weg staat al jaren bekend als racebaan. Ook in mei 2017 viel een dodelijk slachtoffer. Stefan Koppes werd toen met zijn scooter geschept op de kruising met de Zuidtangent.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl