Heerhugowaard Centraal


Een automobilist is donderdagavond langs de Noordervaart bij Stompetoren over de voet van een agent gereden. Dat gebeurde tijdens een politieachtervolging die was ingezet, nadat hij of zij eerder op de avond in Heemskerk een stopteken had genegeerd. In verband met de verkeersveiligheid is de achtervolging op de zwarte lease Mercedes daarna voor de tweede keer gestaakt.

Rond 17:45 uur werd via Burgernet opgeroepen om 112 te bellen bij het zien van een zwarte Mercedes met kenteken -- 600 X, die was gevlucht vanaf het Kerkplein in Heemskerk. De automobilist had een stopteken had genegeerd, en de politie had vervolgens de achtervolging ingezet.

De klopjacht ging onder meer over de Grote Houtweg in Beverwijk. Hier legde iemand op video vast hoe de Mercedes vlak langs enkele fietsers racet, met kort daar achteraan een motoragent. Hij ontkwam echter. Vanwege de hoge snelheid werd besloten de achtervolging te staken.

Rond 18:00 uur werd melding gedaan van de Mercedes op de A9 richting Alkmaar. Uit een Instastory van wijkagent Virgil de la Haye blijkt dat de auto later op de avond in Alkmaar werd gespot. Op de N242 werd de achtervolging weer opgepakt. De bestuurder ging er weer met hoge snelheid vandoor, nam de grasberm en reed verder over de parallelweg en daarna de Noordervaart.

Hier probeerde de bestuurder te keren, maar kwam daarbij deels in de berm. Agenten zetten hun auto voor de Mercedes en een van hen stapte uit en rende naar de passagierszijde. De bestuurder wist echter achteruit te rijden. Hierbij reed hij of zij over de voet van de agent en scheurde weer weg. De agent raakte gewond aan zijn voet.

Ook de Alkmaarse politie heeft toen de achtervolging gestaakt. Een Burgernet-oproep voor Heerhugowaarders leverde voor alsnog geen resultaat op. Een recherche-onderzoek wordt ingesteld naar de bestuurder van de lease-auto.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl