Heerhugowaard Centraal


Directrice Sharon Smit neemt eind dit jaar afscheid van het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord. Dit meldt RPAnhn op de eigen website. Ze werkte mee aan het opzetten of versterken van samenwerking tussen publieke en private partijen in de regio en aan een zevenjarig convenant, met daarin concrete afspraken met 34 partners.  Volgens Smit is het na 16 jaar met goede resultaten tijd - de laatste drie jaar was ze directrice - voor een nieuwe uitdaging. Voor opvolging is een vacature uitgezet.

RPAnhn verbindt partijen op de arbeidsmarkt van Noord-Holland Noord, zodat zoveel mogelijk mensen in de regio aan het werk komen en ook blijven. Dit versterkt de regionale economie. De afgelopen jaren is vanuit het kantoor in Alkmaar onder andere financiering vastgelegd door de achttien betrokken gemeenten, zijn private partners en subsidies gevonden, is een convenant opgesteld en zijn de afspraken daarin uitgewerkt in een regionale arbeidsmarktagenda.

Sharon Smit: “Er staat een stevige netwerkorganisatie met partners die zich actief inzetten voor een werkende arbeidsmarkt. Steeds meer partijen ervaren dat en willen daarbij betrokken zijn. RPAnhn wordt erkend als netwerkregisseur en als motor om werkgevers, werknemers, onderwijs en overheid met elkaar te laten samenwerken. Ik vind het fantastisch dat ik daaraan een bijdrage heb kunnen leveren. Voor mij is dit een mooi moment om een nieuwe uitdaging aan te gaan.“

RPAnhn-voorzitter Elly Konijn, tevens Alkmaars wethouder, respecteert het besluit. “Sharon heeft veel bereikt in de jaren dat zij voor RPAnhn heeft gewerkt. RPAnhn gaat haar expertise en betrokkenheid zeker missen. Ik begrijp haar keuze om na 16 jaar een nieuwe uitdaging te zoeken. Want ook dat is namelijk precies waar RPAnhn voor staat: beweging op de arbeidsmarkt en een leven lang ontwikkelen.”

Sharon Smit is sinds december 2015 directrice van RPAnhn en was daarvoor onder andere manager. Naast de dagelijkse leiding was zij verantwoordelijk voor het verder uitbouwen van de organisatie en het versterken van de regionale samenwerking. (foto: Facebook / RPAnhn)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl