Heerhugowaard Centraal


Inwoners van Heerhugowaard die dit jaar zes maanden onafgebroken, minimaal acht uur per week, onbetaalde mantelzorg ontvingen kunnen voor hun verzorgers een mantelzorgcompliment aanvragen. De beloning van 200 euro kunnen zij verkrijgen bij MET Welzijn via de website van de gemeente.

Wie voor het eerst een mantelzorgcompliment aan wil vragen, dient een formulier in te sturen naar MET Welzijn, inclusief bewijsstukken. Het formulier is online te downloaden maar ligt ook bij Wijkcentrum De Horst, Wijkcentrum De Zon (voorheen Mediaan) en het Sociaalplein in het gemeentehuis.

Wie in 2017 of 2018 al eens een succesvolle aanvraag deed, ontvangt automatisch een brief. Is niets aan de situatie veranderd, hoeft men alleen de gegevens van de mantelzorger in te vullen, te ondertekenen en te retourneren. Wie de afgelopen drie jaar complimenten bemachtigde zal het formulier geheel in moeten vullen en opnieuw bewijsstukken moeten sturen.

De voorwaarden: de zorgontvanger dient op 1 november in Heerhugowaard te wonen, thuis of in een begeleid wonen- of aanleunwoning. De mantelzorger moet minimaal 12 jaar oud zijn en zeker zes maanden onafgebroken minimaal 8 uur per week zorg verleend hebben.

Voor verdere informatie over de voorwaarden een aanvraagprocedure, zie heerhugowaard.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl