Heerhugowaard Centraal


Na een periode met grote financiële zorgen gaat het weer goed met de Heerhugowaardse jeugdzorginstelling Transferium. Parlan Jeugdhulp is zelfs hard op zoek naar geschikt personeel, meldt het NHD. Er zijn nog plekken vrij, maar vanwege gebrek aan zorgverleners is er toch een wachtlijst.

Parlan verloor de aanbesteding voor gesloten jeugdzorg. Nieuwe cliënten gingen naar concurrent Horizon en het in de instelling al stiller. Ondertussen werd het grote pand aan De Vork onrendabel. De keuze om er ook open jeugdzorg aan te gaan bieden blijkt een goede te zijn. Inmiddels zijn acht van de tien groepen gevuld; drie met jongeren uit de gesloten jeugdzorg voor gemeenten in Zuid-Kennemerland en IJmond en vijf met jeugd die zich op vrijwillige basis lieten opnemen ter behandeling.

De vrijwillige opname geldt voor minderjarigen met complexe gedragsproblemen en ontwikkelingsmoeilijkheden die thuis of elders vastlopen of ontsporen. Tijdens deze time-out van niet meer dan zes maanden krijgen onderdak, onderwijs, activiteiten en intensieve behandeling.

Sinds het verlies van de jeugdzorg+ kromp het personeelsbestand van ruim 130 naar zo'n 100, zonder dat ontslagen nodig waren. Zorgverleners die gedijen bij de pittige taakstellingen van het Transferium zijn zeer populair. Maar nu staan dus twee van de woongroepen leeg omdat er 30 vacatures open staan. Toen de zorginstelling opende was er overweldigende interesse, maar Parlan is afwachtend vanwege de enorme krapte in de zorgsector.

Zaterdag 2 november van 12:00 tot 16:00 uur wordt er geworven op de weekmarkt in Alkmaar. Ook vinden woensdag 6 november van 19:00 tot 21:00 uur en vrijdag 8 november van 16:00 tot 19:00 uur bij Transferium speeddates plaats.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl