Heerhugowaard Centraal


Onder druk of dreiging van 'extra aandacht' of om de met de anti-Zwarte Piet demonstraties gepaard gaande onrust voor te zijn kiezen steeds meer gemeentes en Sinterklaas-organisaties voor gekleurde of roetveeg Pieten. Alkmaar en Heerhugowaard handhaven nog steeds de traditionele Zwarte Piet.

Als gevolg van die keuze is in Alkmaar door KOZP een vergunning aangevraagd om te demonstreren tijdens de intocht van Sinterklaas op 16 november in Alkmaar. Ook voor de intocht op 23 november in Heerhugowaard heeft KOZP plannen voor een protestdemonstratie.

Alkmaar heeft de vergunning al verleend en kijkt nu waar in de stad het protest zou kunnen plaatsvinden. In Heerhugowaard vindt onder leiding van burgemeester Bert Blase eerst nog een gesprek plaats met KOZP en de organisatie die de Sinterklaas-intocht organiseert. Er wordt gezocht naar een andere oplossing. Die komt er volgens het NHD in ieder geval niet in De Noord waar men de krant heeft laten weten dat de intocht zal plaatsvinden met traditionele Zwarte Pieten.

De actiegroep komt naar Alkmaar en Heerhugowaard omdat daar „geen of een onduidelijke verandering naar een sinterklaasfeest zonder Zwarte Piet” plaatsvindt, zo zegt KOZP voorman Jerry Afriyie. "Bovendien zijn er in deze gemeenten lokale activisten die de kar kunnen en durven trekken."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl