00:00
55
00:00


Ook in Heerhugowaard en Alkmaar gingen leraren, schoolbestuurders, ouders en leerlingen woensdagochtend de straat op om te demonstreren voor een beter onderwijsbeleid, met minder werkdruk en een beter salaris.

In Heerhugowaard kwamen zo'n 200 betogers naar het Stadsplein. Ze protesteerden pal tegenover het gemeentehuis, onder andere met t-shirts met daarop de woorden 'Ik ben geen topprioriteit' en diverse protestborden. Leraren scandeerden "Ja heus, neem ons serieus!". Kinderen hadden fluitjes waar ze volop gebruik van maakten.

"Neem ons serieus en zorg dat er geld komt om de werkdruk te verminderen. Want we zijn inderdaad heel veelzijdig en het is een prachtig vak, maar zo kom je in de knel, zonder extra handjes", aldus een van de stakers. Een docente licht toe:  "Ik werk nu in een klas met 31 kinderen, met een uiteenlopend niveau, en dat is in je eentje... Ja, kom je handen tekort."

In Alkmaar hielden stakende leraren en hun medestanders een protestmars. Rond de 120 demonstranten liepen met spandoeken en borden door het centrum van de Kaasstad. Ondertussen werden er leuzen geroepen en protestliederen gezongen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl