Heerhugowaard Centraal


Dat het Regionaal Archief méér in huis heeft dan stoffige en vergeelde documenten zal menigeen verbazen. Tijdens de open dag op zaterdag 9 november trekt het Regionaal Archief Alkmaar alles uit de depots en tovert er, naast de middeleeuwse perkamenten, ook originele retrogames uit, zoals Pac-man, voor de Atari, Nintendo, DOS, Sega en natuurlijk de Commodore64.

Met medewerking van het Homecomputermuseum uit Helmond kunnen in de studiezaal van het Archief de mooiste retrogames worden gespeeld. Wie nog 5,25” of 3,5” floppy’s of Zip disks voor de pc thuis heeft en die zelf niet meer kan bekijken, kan ze laten uitlezen.

Naast de retrogames kunnen bezoekers ook de andere historische schatten ontdekken. Tijdens de open dag worden eeuwenoude documenten tentoongesteld en er wordt ‘live’ gerestaureerd. De restauratoren beantwoorden graag vragen over het bewaren van (eigen) papieren, boeken, foto’s of ander ‘analoog’ materiaal.

Het Regionaal Archief Alkmaar is te vinden aan de Bergerweg 1 in Alkmaar. De deuren zijn deze dag geopend van 11:00 tot 16:00 uur. Kijk voor meer informatie op de regionaalarchiefalkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl