Heerhugowaard Centraal


De Alkmaarse gemeenteraad heeft donderdag het door Heerhugowaard en Langedijk voorgestelde bestuurlijke experiment voor Sint Pancras en Koedijk unaniem verworpen. Het idee was om de twee dorpskernen een soort eigen bestuur te geven waardoor de ligging van de gemeentegrens niet meer zou uitmaken. Maar de raadsleden blijven hameren op het feit dat een meerderheid van de inwoners zich liever bij gemeente Alkmaar voegt.

VVD-fractievoorzitter John van der Rhee sprak donderdag via Twitter al van een "bestuurlijke fopspeen", waarmee de wens van de inwoners van zowel Sint Pancras als Koedijk wordt genegeerd. Tijdens de raadsvergadering 's avonds kwamen daar nog wat stevige uitspraken bij.

Het experimentele bestuur zou moeten bestaan uit vertegenwoordigers van Sint Pancras, Koedijk, gemeente Alkmaar en Heerhugowaard-Langedijk. Niet genoeg, aldus de Alkmaarse raad, want zo wordt er nog steeds niet geluisterd naar wat de meeste Pancrassers en Langedijker Koedijkers willen. Bovendien vrezen BAS en SPA juist voor meer bureaucratie.

Experimenteren prima, maar dan wel binnen de Alkmaarse grens, zo verwoordde Van der Rhee de sentimenten. Hij vroeg zich af of de fusiegemeente dan ook nog bereidwillig is. Tweede helft november vergadert de Alkmaarse raad over de mogelijkheid tot een grenscorrectie. Heerhugowaard en Langedijk zullen daar in ieder geval niet aan meewerken.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl