Heerhugowaard Centraal


Donderdag werd het voorstel van Heerhugowaard en Langedijk om Sint Pancras en Koedijk een soort eigen bestuur te geven, unaniem verworpen door de Alkmaarse gemeenteraad. De Alkmaarse raad blijft hameren op het feit dat een meerderheid van de inwoners zich bij Alkmaar wil voegen. Erik Kroese van de Dorpsraad Sint Pancras vindt het volgens het NHD een "krampachtig" plan om de dorpskernen te houden.

Maar vanuit de Waardse politiek wordt inmiddels flink ook flink uitgehaald door Christiaan Kwint, fractievoorzitter van GroenLinks. Kwint noemt Alkmaar op Facebook een "groot, drammend kind", dat iedere handreiking in de regio van de hand wijst en zo een groot eiland voor zichzelf creëert. "Ze verstoren het proces, maar nog veel erger ook de complete samenwerking. Om precies dit te voorkomen, heeft Heerhugowaard ook geen bezwaar ingediend toen het ging om Oterleek". Oterleek ligt voor driekwart in de Schermer, maar de dorpskern ligt binnen de Waardse ringvaart.

Kwint denkt dat het geen nut heeft om verder met Alkmaar te overleggen: "Ik denk ook dat we voorlopig ook even geen pogingen van onze kant meer moeten doen en ons eigen proces verder moeten volgen." (foto: groenlinks.nl)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl