Heerhugowaard Centraal


Bij het ziekenhuis van Alkmaar is het startschot gegeven voor de stakingsacties van ziekenhuispersoneel in Noord-Holland. Tientallen medewerkers waren op de been om hun onvrede te uiten over de cao "uit de nonnentijd". De dag werd gestart met een lied op de melodie van Het Duurt te Lang: "We zijn het zat. We willen mooi werk leveren."

"We hopen dat we met deze tekst een boodschap hebben kunnen overgeven dat de tijd dringt om iets voor elkaar te krijgen", zegt een van de zangeressen, als fysiotherapeut, tegen mediapartner NH Nieuws. "Mooi werk leveren" gaat volgens de zorgmedewerkers alleen met een goede structurele loonsverhoging en betere afspraken over werk- en rusttijden. Dan wordt het vak meteen interessanter voor een nieuwe generatie.

Verspreid over de provincie wordt woensdag in twintig ziekenhuizen geprotesteerd. Medewerkers zijn boos op de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), omdat die in hun ogen niet over de brug komt met een goede cao.

Om 09:30 uur reed vanuit Alkmaar een bus met zorgpersoneel richting een landelijke protestbijeenkomst in de Utrechtse Jaarbeurs. Een aantal verpleegsters gingen verkleed als non. "Wij dragen dit kostuum, omdat wij nu moeten werken met een cao uit de nonnentijd. Het duurt echt te lang, er moet nu verandering komen."

In heel Nederland leggen naar schatting driekwart van de zorgmedewerkers in totaal 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en vier revalidatiecentra bijna volledig plat. Het gaat om de eerste landelijke ziekenhuisstaking ooit, waar zeker 150.000 mensen aan meedoen. Geplande operaties komen te vervallen. De staking wordt georganiseerd door vakbonden FNV, FBZ, CNV en NU'91.

Medewerkers van academische ziekenhuizen doen niet mee aan de staking, omdat zij onder een andere cao vallen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl