Protestbeweging Kick Out Zwarte Piet heeft toestemming gekregen om te demonstreren tijdens de intocht van Sinterklaas in Heerhugowaard. Over het protest wil de gemeente echter vrijwel niets kwijt. Het enige dat wordt prijsgegeven is dat het niet plaatsvindt in Middenwaard of bij het Stadsplein, maar "ergens langs de route". Ouders weten zo dus niet waar ze met hun kinderen langs de route geconfronteerd kunnen worden met de protestactie.

Ook op vragen over veiligheidsmaatregelen wil gemeente Heerhugowaard geen antwoord geven. Er wordt alleen bevestigd dat er extra maatregelen worden getroffen. Na inleidende feestelijkheden vindt het officiële onthaal van de Sint plaats op 23 november vanaf 12:00 uur.

Burgemeester Bert Blase wilde aanvankelijk in gesprek met KZOP en de organisatie van de Sinterklaas-intocht, maar één van de partijen zag daar geen heil in omdat ieders standpunt duidelijk is. Gevolg was dat KZOP woensdag toestemming vroeg en ook kreeg.

De vooraanstaande anti-Zwartepietenactivist Jerry Afriyie was bij de intocht van de Sint in Alkmaar, maar het is nog niet bekend of hij ook naar Heerhugowaard zal komen. (foto: Marco Schilpp)
Pin It
Bekeken: 3651x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/