Gemeente Heerhugowaard heeft een 'Aeriusberekening' laten maken voor stikstofbeperkingen rond particuliere bouwactiviteiten tot maximaal twee woningen. Hieronder vallen dus ook kleine projecten als een dakopbouw of een aanbouw. Uit de stikstofberekening blijkt dat er geen belemmeringen zijn, zolang materieel dat wordt gebruikt 'stage 3' is, oftewel hooguit zes jaar oud, of gelijkwaardig.

Een aantal inwoners heeft in de afgelopen maanden zelf al een stikstofberekening laten maken. Het Waardse college heeft besloten om hen tegemoet te komen met een (gedeeltelijke) vergoeding, mits zij bewijs van betaling en de berekeningen door de Omgevingsdienst goedgekeurd zijn.

Voor de berekening heeft het door de gemeente ingehuurde adviesbureau het grondgebied opgedeeld in blokken van 500 bij 500 m2. Per blok is uitgerekend of de stikstof depositie (uitstoot van stikstof verbindingen) hoger uitkomt dan de 0,00 mol per hectare per jaar, bij de bouw van maximaal twee huizen. Dit bleek voor alle blokken niet het geval.

 
Pin It
Bekeken: 1943x
https://ee.itk.ac.id/data/