Heerhugowaard Centraal
00:00
55
00:00


Ook de Politie Heerhugowaard kampt met een tekort aan agenten. Dat zei burgemeester Bert Blase tegen mediapartner NH Nieuws. Volgens hem is het gebrek aan voldoende capaciteit 'zorgelijk'. "Er blijven zaken liggen die eigenlijk niet moeten blijven liggen." De Waardse politie bestrijkt ook Langedijk en Hollands Kroon.

Zaken die blijven liggen zijn onder andere verkeerscontroles. "Daar kan je blij om zijn maar tegelijkertijd is het natuurlijk wel nodig dat dat ook bijgehouden wordt." Ook leiden opsporingsonderzoeken onder een tekort aan bemanning. Volgens Blase probeert de driehoek die bestaat uit de politie, het openbaar ministerie en de gemeente er alles aan te doen zodat de burger er zo min mogelijk last van heeft.

"Ik moet zeggen dat we in team Heerhugowaard dat best goed aan het opvangen zijn, complimenten aan de politie. We hebben korte lijnen en doen ook lekker niet teveel aan bureaucratie", zegt de burgemeester. "Maar het is wel spitsroeden lopen en ik doe een appèl aan de minister en de Tweede Kamer om hier een einde aan te maken." Blase zegt dat het ook zou helpen als het Rijk wat meer ruimte biedt voor de eigen invulling van de politiecapaciteit.

Al eerder deden de politiebonden een dringende oproep aan de minister, de politietop, burgemeesters en het Openbaar Ministerie om voor het nieuwe jaar een prioriteitenlijst op te stellen voor de aanpak van criminaliteit. Ook werd gevraagd om extra instroom op de politieopleidingen. Daar is inmiddels gehoor aan gegeven. Standaard kunnen jaarlijks zo'n 2.000 rekruten de opleiding tot agent gaan volgen, dat worden er vanaf volgend jaar 400 extra.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl