Heerhugowaard Centraal


Bij veel militaire oorlogsgraven wordt op kerstavond een lichtjesceremonie gehouden. Deze traditie is uit Finland komen overwaaien. Voor de tweede keer wordt in Veenhuizen een ceremonie gehouden bij het oorlogsgraf van drie Britse RAF-vliegeniers. Zij kwamen in juli 1940 om bij Veenhuizen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Vorig jaar kwamen zo'n 70 belangstellenden.

Om 16:15 uur is de ontvangst in dorpshuis Het Zwaantje met koffie en thee. Er wordt een herinneringsverhaal gebracht en een mooi gedicht over 75 jaar Vrijheid. Om 16:45 uur start de korte tocht naar de begraafplaats. Deelnemers worden begeleid door twee oude legervoertuigen en dragen stormlantaarns en gedenklichtjes. Bij aankomst kunnen deze geplaatst worden bij de drie graven van de Britse vliegeniers. Ook wordt een speciale krans gelegd, zijn er korte toespraken en zang. Vanaf 17:15 uur wordt in Het Zwaantje afgesloten met koffie, thee en kerststol.

Iedereen is welkom om de ceremonie bij te wonen, maar aanmelden is wel noodzakelijk vanwege de catering. Dat kan bij organisatoren Co Zut (072-5715359) en Jos Rutte (072-5718620).

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl