Heerhugowaard Centraal


Na een zinderende finale en een fantastisch toernooi heeft het Nederlands dames handbalteam het WK Handbal in Japan gewonnen. En dat is mede dankzij  grote inbreng vanuit Heerhugowaard, want daar komen Tess Wester, Bo van Wetering en Delaila Amega vandaan. Het verschil met Spanje was uiteindelijk slechts één doelpunt: 30-29. Topschutter Lois Abbingh maakte in de slotseconde het winnende doelpunt vanuit een strafworp.

Burgemeester Bert Blase van Heerhugowaard feliciteert de drie meiden met hun overwinning via Twitter. "Met drie vrouwen uit @GemHHW (Tess, Delaila en Bo) scoort Nederland in de laatste seconden en wordt wereldkampioen handbal! Gefeliciteerd!!!"

Ook de gemeente Heerhugowaard liet van zich horen op Twitter: "De beste van de wereld! Trots op dit team en natuurlijk helemaal op de Heerhugowaarders: @TessieWester, @DelailaAmega
en Bo van Wetering. Van harte!"

Voor spelverdeelster Delaila leek het er begin van dit jaar nog op of ze niet mee ging doen. Tijdens een wedstrijd met haar Duitse club TuS Metzingen op 23 februari landde ze na een snelle break-out verkeerd en gescheurde de voorste kruisband van haar linker knie. Ze kon snel worden geopereerd en daarna volgde een intensieve revalidatie. In november kwam het verlossende woord, dat ze toch mee kon doen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl