Heerhugowaard Centraal


GroenLinks Heerhugowaard heeft het nieuws onder andere op GeenStijl gehaald. Voorzitter Roy Korbijn plaatste dinsdagavond een Twitter bericht met een voor Groenen zeer pikante uitlating over een immigratiestop. Later was zijn hele Twitter account foetsie. Midden in de nacht tweette GL Heerhugowaard al dat Korbijn's account "geheckt" was en dat hij het bericht "niet zelf getypt" heeft. 

In zijn volledigheid stond er: "We hebben een tekort aan huizen, een teveel aan stikstof, steeds meer mensen die op straat leven. Maar de immigratie stoppen, welke al deze problemen verergert, is blijkbaar nog bij geen enkele coalitiepartij opgekomen. #VVD #D66 #CU #CDA #wijwillenwonen."

GL Heerhugowaard meent dus dat dit bericht door een ander op de account van Roy Korbijn is geplaatst. "En wij weten dat dit nooit Roy zijn mening is of was geweest. En steunen Roy bij deze gemene brutaliteit."

GeenStijl gelooft er geen moer en steekt er de draak mee. "Als er ergens in Nederland keihard gewerkt wordt aan 'DE OMVOLKING ' is het wel in Heerhugowaard. (....) Vindt ook de voorzitter Roy van GroenLinks Heerhugowaard. MAAR DAT MAG DUS NIET van het landelijke politburo. Roy is geheckt. De gemene brutaliteit!" Ook andere landelijke media sprongen bovenop het nieuws.

GroenLinks heeft de schijn tegen. Het lijkt inderdaad of de fractievoorzitter zelf een immigratiestop voorstelde en dat er vervolgens 's nachts paniek uitbrak binnen de partij.

Saillant detail is dat de tekst - woord voor woord - van Kim Boon komt. "Stelen, laat dat maar aan GroenLinksers over!", schertst GeenStijl.

Kim zelf had ook grote lol om deze storm in een glas water: "GroenLinkser jat mijn tweet met daarin een oproep om de migratie te stoppen, wordt vervolgens door heel Dwars bekritiseerd. Geeft daarna aan dat hij is “geheckt” en verwijdert tweet + account. Mijn dag kan in ieder geval niet meer stuk."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl