Heerhugowaard Centraal


Het Transferium aan De Vork in Heerhugowaard is door Woonwaard te koop gezet. Dit meldt het NHD. De vastgoedeigenaar en tevens wooncorporatie wil de opbrengst steken in de bouw van huurwoningen. Potentiële kopers hebben tot 30 januari de tijd om een bod op het jeugdzorgcomplex uit te brengen.

Nadat Horizon Zorg de Jeugdzorg+ overnam van Parlan werd het erg rustig in het Transferium. Parlan kon het grote gebouw met niet-gesloten jeugdzorg weer aardig vullen, al ontstond er een wachtlijst omdat 30 van de 130 medewerkers al uitgevlogen waren. Eind oktober stonden twee van de totaal tien woongroepen nog leeg. Ondanks deze bezetting en een wervingscampagne van Parlan, kondigde Woonwaard een maand later aan zich te oriënteren op verhuur of verkoop.

Woonwaard zet dus door. Het is niet bekend of Parlan inmiddels volledige bezetting heeft, maar volgens het NHD is de toekomst voor de eigenaar evengoed onzeker. Bovendien is Transferium het enige bezit specifiek gericht op kortdurend verblijf en (jeugd)zorg. Verder is Woonwaard een wooncorporatie in het HAL-gebied, en op dit moment is er een grote push om het schreeuwende tekort aan betaalbare woningen terug te dringen.

Woonwaard wil huurwoningen bouwen, deels ook geschikt voor mensen die hulpbehoevend zijn. Het is niet duidelijk of de corporatie zich daarbij vooral richt op Heerhugowaard.

Voor het gebouw dat in 2009 voor zo'n 30 miljoen euro werd gebouwd, is geen vraagprijs gesteld, maar wel een harde eis: behoud van het huurcontract met Parlan, dat loopt tot 2036. Het gaat om negen ton huur per jaar. 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl