Brugklas is bekend van NPO Zapp. De populaire serie over brugpiepers komt nu als musical langs de Nederlandse theaters. Zaterdag 4 januari wordt Cool in Heerhugowaard aangedaan met deze hip hop-musical voor kinderen vanaf 9 jaar oud. Thema's zijn Willem van Oranje en hoe mannen en vrouwen zich al of niet zouden moeten gedragen.

Max (Niek Roozen), Selma (May Hollerman), Emma (Belle Zimmerman), Jamie (Claire Veldkamp) en een compleet nieuwe Brugklasser maken een musical. Max vindt het thema Willem van Oranje een vet idee, lekker out of the box. Emma is het daarmee eens, maar wil dan wel de hoofdrol, om vrouwen ook een hoofdrol te gunnen. Daarbij komt de vraag naar voren wie eigenlijk bepaald hoe mannen en vrouwen zich dienen te gedragen. Brugklas - De Musical is voor iedereen herkenbaar: een zoektocht naar wie je bent, in de belangrijkste periode van je leven.

Theaterparadijs noemde de musical "zeer verrassend", het AD vond de "zang en dans uitstekend" en Musicalworld schreef: "Actuele thema's mooi verpakt in sterk verhaal." De Theaterkrant vond de televisieserie "overtuigend bewerkt tot musical."

De voorstelling duurt van 19:00 tot 20:15 uur. Kaartjes kosten 23,50 euro, inclusief garderobe en consumptie. Meer informatie en tickets op coolkunstencultuur.nl.
Bekeken: 2329x