Heerhugowaard Centraal


Heerhugowaarders geven het groen in hun gemeente gemiddeld een 6,4. Dit blijkt uit de peiling ‘De stand van het groen in Heerhugowaard’ waaraan zo'n 700 inwoners deelnamen. Als de gemeente zichzelf 'groen' wil noemen, mag het bestuur wel wat hogere ambities hebben. Dat werd al meermalen gezegd tijdens een bijeenkomst op 20 november in het gemeentehuis.

De parken in de stad mogen bijvoorbeeld wel ‘groener en spannender’, vonden de deelnemers aan de peiling. Maar ook daken en gevels bieden volgens hen kansen voor vergroening. Ook moet de gemeente een actievere rol spelen bij het vergroenen van nu veelal nog ‘versteende tuinen’.

De gemeente wil vergroenen. Het geeft niet alleen letterlijk meer kleur aan de stad, ook vogels en insecten zijn ermee gebaat. En het levert een bijdrage aan de strijd tegen klimaatverandering.

De bijeenkomst op 20 november, de peiling en ook een aantal 'bakfietsgesprekken' zijn stappen naar een nieuwe groenvisie voor Heerhugowaard. Die moet voor de zomer 2020 gereed zijn.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl